Firmele de transport, susținute de toate asociațiile patronale (APTE2002, Apulum Alba Iulia, ATM Bucovina, ARTRI, COTAR, FORT și UNTRR) și de Sindicatul Șoferilor Solidaritatea Drumuri Bune din Sibiu (SSSDB), se mobilizează pentru declanșarea unor ample acțiuni de protest. Nemulțumirea lor se îndreaptă către Ministerul Finanțelor, care nu le oferă nicio soluție la problemele actuale cu care se confruntă.

Este vorba despre controalele ANAF pe reîncadrarea diurnelor șoferilor ca venituri de natură salarială, dar și despre intențiile anunțate de înăsprire a condițiilor de taxare a firmelor de transport.

Pe 18 iunie, între orele 14.00 și 17.00, transportatorii de marfă din mai multe centre economice ale României vor circula cu viteză redusă pe cele mai importante artere de trafic din țară.

În cazul în care Guvernul nu ia în seamă revendicările și nu răspund favorabil la solicitarea de a institui amnistia fiscală față de controalele abuzive ale ANAF pe diurnă, asociațiile de profil vor declanșa proteste de amploare.

 

Citeste articolul intreg aici.

Comments powered by CComment