In data de 31 martie 2022 a fost publicat in Monitorul Oficial nr.315 partea I.,  LEGEA Nr.72/2022 pentru anularea unor obligatii fiscale si pentru modificarea unor acte normative.
 
Conform Art. III, termenul de aplicare a prevederilor art. II, cele cu plafonarea valorii nedeductibile a indemnizatiilor de deplasare/detasare in functie de 3 salarii de baza.
 
 
Daca linkul va redirectioneaza pe o alta pagina, cu calendar, click pe calendarul din mijlocul paginii la 31 martie, si apoi click pe partea I, nr. 315.
Write comment (0 Comments)

Legea amnistiei fiscale a fost promulgata in 30.03.2022 de catre Presedintele Romaniei, dl. Klaus Iohannis.

Citeste articolul intreg aici.

Write comment (0 Comments)
Proiectul de lege pentru amnistia fiscală pe impozitarea diurnelor a fost adoptat azi de Camera Deputatilor , la pachet cu Art.II cu privire la coborârea plafonului neimpozabil al diurnei (îndemnizației), prin raportarea lui la 3 salarii de bază.
 
Mă bucur sincer pentru cei care scapă astfel de niste controale/ abuzuri ale ANAF, dar plâng pentru cei care prin această măsură (Art.II) total anacronică, riscă să fie scoși din piață !
 
Mă înclin în fața tuturor celor care au luptat în mod sincer de-a lungul timpului pentru dreptatea lor sau a confraților, în fața unor abuzuri grosiere și nejustificate ala statului (român, însă pe alocuri doar în aparență).
 
Trebuie să recunosc și celorlalți, celor care au luptat și insistat ca acest Art.II care afectează negativ transportul românesc să fie introdus și adoptat, iată, de Parlamentul României, - trebuie să le recunosc, zic, determinarea, efortul, inteligența. Probabil vor fi premiați de alte state, decât România . Nu e ceva nou, și chiar o merită !
 
În rest, vom trăi și vom vedea. Rămân la părerea că Dumnezeu are întotdeauna ultimul cuvânt și El va răsplăti fiecăruia după faptele lui.
 
Inima noastră rămâne în continuare alături de transportul românesc !
 
Noua Lege va merge la promulgare la Presedintele României, și va intra în vigoare la o lună de la publicarea în M.O.
 
Write comment (0 Comments)

Write comment (0 Comments)

O firmă de transport din Bihor a reușit o premieră, fiind prima societate din țară care a obținut în instanță anularea unei decizii a ANAF de impozitare retroactivă a diurnelor acordate șoferilor plecați în curse internaționale.

Citeste articolul intreg aici.

Write comment (0 Comments)

In data de 25 noiembrie 2021 in sedinta de plen a Senatului a trecut cu amendamentele UNTRR, proiectul de lege pentru anularea unor obligatii fiscal - L455/2021 (amnistia fiscala).

Citeste articolul intreg aici.

Write comment (0 Comments)

Cu o zi înainte de a vedea aprobată legea de amnistie fiscală a sumelor impuse de ANAF din reconsiderarea diurnelor pentru șoferi, firma de transport Vimatra a câștigat definitiv procesul împotriva ANAF după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul declarat de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti în reprezentarea Administraţiei Fiscale pentru Contribuabili Mijlocii împotriva sentinţei nr. 1371 din 18 decembrie 2020 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat.

Citeste articolul intreg aici.

Write comment (0 Comments)

Consiliul de miniştri din Bulgaria a adoptat prin decret majorarea cuantumului diurnei minime pentru personalul din transporturi de la 27 la 50 de euro pe zi. În aceste condiţii, firmele de transport internaţional vor putea acorda şoferilor lor o diurnă maximă neimpozabilă de 100 de euro/zi (se acceptă maximum 2 x valoarea diurnei minime, peste acest plafon fiind aplicat impozit).

Citeste articolul intreg aici.

Write comment (0 Comments)

Proiectul de lege 526/28.10.2021 privind anularea unor obligaţii fiscale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (cunoscut pe scurt ca legea amnistiei fiscale pe diurnă) a primit astăzi, 16 noiembrie, aviz favorabil din partea Comisiei de Buget Finanţe din Senat.

Citeste articolul intreg aici.

Write comment (0 Comments)

Transportatorii UNTRR, FORT și ATM Bucovina amână protestul programat pentru data de 17 noiembrie. Motivul: nu esistă „un partener de dialog real disponibil”, atât timp cât Guvernul a fost demis, iar negocierile pentru instalarea unui nou Cabinet nu s-au încheiat.

Citeste articolul intreg aici.

Write comment (0 Comments)