Incepand din 1 aprilie 2023 se majoreaza diurna bugetarilor de la 20 la 23 de lei.
Ca atare, indemnizatia de delegare pe care o pot acorda angajatorii privati se majoreaza incepand din 1 aprilie 2023 de la 50 lei pe zi, la 57,5 lei pe zi.
 
Write comment (0 Comments)

În afară de chestiunile procedurale de stingere a obligaţiilor fiscale pentru cei vizaţi de reîncadrarea diurnelor rămâne problema faptului că în actuala lege a amnistiei se păstrează referirile la caracterul temporar al activităţii de muncă prestate în afara sediului, este de părere avocatul Oana Chiriţă.

Citeste articolul intreg aici.

Pe canalul Youtube Trafic Media puteti accesa inregistrarea video - Avocat Oana Chiriță

Write comment (0 Comments)
In data de 26 mai 2022 Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat în Monitorul Oficial Ordinul Nr. 1000/2022 din 23 mai 2022 privind aprobarea procedurilor de anulare a obligatiilor fiscale ce fac obiectul prevederilor art. I din Legea nr. 72/2022 pentru anularea unor obligatii fiscale si pentru modificarea unor acte normative.
 
Ordinul ANAF 1000/2022 ce contine procedura de punere in aplicare a amnistiei fiscale stabilite recent prin Legea 72/2022, se aplica deja.
 
Write comment (0 Comments)

ANAF a publicat ieri, 23.05.2022, in dezbatere un proiect de ordin cu regulile de urmat. Proiect de ordin al presedintelui ANAF pentru aprobarea procedurii de anulare a obligațiilor fiscale ce fac obiectul prevederilor art. I din Legea nr. 72/2022 pentru anularea unor obligații fiscale și pentru modificarea unor acte normative - click aici.

Referat de aprobare a proiectului de ordin al presedintelui ANAF - click aici.

Write comment (0 Comments)
In data de 31 martie 2022 a fost publicat in Monitorul Oficial nr.315 partea I.,  LEGEA Nr.72/2022 pentru anularea unor obligatii fiscale si pentru modificarea unor acte normative.
 
Conform Art. III, termenul de aplicare a prevederilor art. II, cele cu plafonarea valorii nedeductibile a indemnizatiilor de deplasare/detasare in functie de 3 salarii de baza.
 
 
Daca linkul va redirectioneaza pe o alta pagina, cu calendar, click pe calendarul din mijlocul paginii la 31 martie, si apoi click pe partea I, nr. 315.
Write comment (0 Comments)

Legea amnistiei fiscale a fost promulgata in 30.03.2022 de catre Presedintele Romaniei, dl. Klaus Iohannis.

Citeste articolul intreg aici.

Write comment (0 Comments)
Proiectul de lege pentru amnistia fiscală pe impozitarea diurnelor a fost adoptat azi de Camera Deputatilor , la pachet cu Art.II cu privire la coborârea plafonului neimpozabil al diurnei (îndemnizației), prin raportarea lui la 3 salarii de bază.
 
Mă bucur sincer pentru cei care scapă astfel de niste controale/ abuzuri ale ANAF, dar plâng pentru cei care prin această măsură (Art.II) total anacronică, riscă să fie scoși din piață !
 
Mă înclin în fața tuturor celor care au luptat în mod sincer de-a lungul timpului pentru dreptatea lor sau a confraților, în fața unor abuzuri grosiere și nejustificate ala statului (român, însă pe alocuri doar în aparență).
 
Trebuie să recunosc și celorlalți, celor care au luptat și insistat ca acest Art.II care afectează negativ transportul românesc să fie introdus și adoptat, iată, de Parlamentul României, - trebuie să le recunosc, zic, determinarea, efortul, inteligența. Probabil vor fi premiați de alte state, decât România . Nu e ceva nou, și chiar o merită !
 
În rest, vom trăi și vom vedea. Rămân la părerea că Dumnezeu are întotdeauna ultimul cuvânt și El va răsplăti fiecăruia după faptele lui.
 
Inima noastră rămâne în continuare alături de transportul românesc !
 
Noua Lege va merge la promulgare la Presedintele României, și va intra în vigoare la o lună de la publicarea în M.O.
 
Write comment (0 Comments)

Write comment (0 Comments)

O firmă de transport din Bihor a reușit o premieră, fiind prima societate din țară care a obținut în instanță anularea unei decizii a ANAF de impozitare retroactivă a diurnelor acordate șoferilor plecați în curse internaționale.

Citeste articolul intreg aici.

Write comment (0 Comments)

In data de 25 noiembrie 2021 in sedinta de plen a Senatului a trecut cu amendamentele UNTRR, proiectul de lege pentru anularea unor obligatii fiscal - L455/2021 (amnistia fiscala).

Citeste articolul intreg aici.

Write comment (0 Comments)