Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) transmite, cu ocazia prăznuirii Sfântului Mucenic Hristofor - Patronul Spiritual al transportatorilor rutieri, tuturor transportatorilor români sănătate, fericire, prosperitate și succes în afaceri.

Transportatorii rutieri din România îl sărbătoresc în data de 9 mai pe Sfântul Mucenic Hristofor, în calitate de patron al călătoriilor, care îi protejează pe credincioși de vremea rea, de inundații, fulgere și de boli care se pot agrava atunci când se parcurge un traseu cu peripeții.

De menționat că la solicitarea UNTRR, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit la 18 august 2014, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a decis ca Sfântul Mucenic Hristofor să fie ocrotitor (patron spiritual) al transportatorilor rutieri din România.

De atunci, în fiecare an, de 9 mai, data la care se prăznuiește Sfântul Mucenic Hristofor, transportatorii celebrează această zi ca o sărbătoare a profesiei și a muncii tuturor celor care activează în transporturile rutiere.

Având în vedere că industria de transport rutier de mărfuri este afectată serios de pandemia de COVID-19 și de Pachetul Mobilitate 1, UNTRR solicită autorităților române să acorde o atenție sporită nevoilor acestei industrii, în condițiile în care transportul rutier nu a beneficiat de niciun stimulent sau ajutor financiar din partea statului. Transportul rutier generează un sfert din exportul total de servicii al României și reprezintă peste jumătate din soldul total al comerțului internațional cu servicii. Industria de transport rutier de mărfuri a înregistrat o cifră de afaceri de peste 11 miliarde euro și angajează aproximativ 350.000 de oameni (șoferi profesioniști, personal auxiliar).

În schimb, cadoul făcut de autorități este ghilotina reîncadrării diurnei - abordare care închide orice firmă de transport și scoate în stradă toate cele 40.000 de firme existente.

 

Citeste articolul intreg aici.

Comments powered by CComment